domingo, 9 de enero de 2011

Sabies alguna cosa sobre la invenció de la Barbie?

Va ser en 1959 quan Ruth i Eliott Handler, cofundadors amb Harold Matson de Mattel, crearen la Barbie, una nina que semblava una adulta i que tenia un vestidor destinat a l'infinit. Es conta que Barbie, híbrid de Marilyn Monroe i Brigitte Bardot, va cridar l'atenció d'alguns puritans en el Saló del Joguet de Nova York on fou presentada per primera vegada. Però la nina de seguida va entusiasmar les xiquetes. Actualment es ven al món una nina Barbie cada deu segons.


No crec que les nines-capçot (Bratz) o les nines-monstre puguen desterrar en cap moment l'adorable nina pija i esquelètica, símbol de capitalisme i model d'un increible físic femení inexistent.

María Dolores Bernabeu

2 comentarios:

  1. Breu pero concís, acabes de dir el que pensen les persones amb dos dits de frent, el problema ve en que els destinataris de les barbies no poden reflexionar sobre aixó.

    ResponderEliminar
  2. els destinataris pot ser no, però els consumidors sí, el problema és dels pares, la nina en sí és inofensiva, el qui s'ha d'intentar és que la nina no porte afegida un missatge de perfecció real que les xiquetes vuiguen aconseguir als 14 anys.

    ResponderEliminar